Пролетта със сигурност е точно зад ъгъла, щом Баба Марта е при тях. В това бяха сигурни децата от всички групи на детска градина „Дъга”, гр. Котел.

И тази година посрещането на Баба Марта се превърна в прекрасен празник. По традиция и за здраве тя закичи малки и големи с чудни мартенички. Децата я очакваха с нетърпение още от ранни зори, а преддверието на детското заведение беше огласено от песнички в нейна чест. Мартенички и щъркели се „усмихваха” от всеки ъгъл, а децата облечени в народни носии си разменяха червено-белия българския символ, даряващ българите със здраве и сила.

Децата от групите „Пчеличка”, „Калинка”, „Смехурко”, „Виржил” и „Слънчо” бяха подготвили поздрав за Баба Марта и бързаха да влязат в ролята на талантливи артисти. Те пяха, рецитираха и танцуваха, а Баба Марта им разказа за слънчевата пролет, която вече е тръгнала към тях.

С много усмихнати лица и празнично настроение Баба Марта зарадва мало и голямо. След посещението си в детската градина тя посети кметът на Община Котел Коста Каранашев, а после се отби в селата Пъдарево, Ябланово, Тича, Орлово, Малко село, Филаретово и други, като закичи детските ръчички с куп бяло-червени мартенички.

ПРЕДИШНА НОВИНАКонцерт „Млада Европа“ на сливенския Симфоничен оркестър – вечер на младежкото музикално майсторство
СЛЕДВАЩА НОВИНАКметът поздрави читалищните деятели с Деня на самодейците